Utazás kereső-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
NövekvőÚtlevél vagy személyi igazolvány?
content_top
MILYEN OKMÁNNYAL UTAZZUNK KÜLFÖLDRE?
 
okirat3.jpg szig.jpg Hungarian_passport.jpg szemelyi_igazolvany.jpg
Az 1998. évi XII. törvény rendelkezik arról, hogy mely országokba utazhat a magyar állampolgár személyazonostó igazolvánnyal. A magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az EGT-állam területére történő beutazáskor és a tagállamok közötti utazás során. Az EGT állam az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségéről szóló megállapodásban részes más állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján a szabad mozgás és tartózkodás joga tekintetében az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez.
 
Mely országokba is lehet utazni személyi igazolvánnyal?
Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Monaco, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia, Svédország, Izland, Norvégia, Lichtenstein, Svájc, Szerbia, Andorra Horvátország.
 
Melyek azok a személyi igazolvány típusok, amelyekkel utazni lehet?
A válasz a Prado (Az Európai Unió Tanácsa eredeti személyazonosító és úti okmányok online nyilvántartása) oldalon lehet informálódni:
 
2009. június 28-tól 14 éven aluli kiskorúak számára is igényelhető személyazonosító igazolvány, így ezentúl európai utazásaikhoz a kiskorúak számára sem feltétlenül szükséges útlevelet kiváltani.
 
Bolla Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár Rákóczi u.2.
tel.:22/502-717 fax:22/502-716
e-mail:bolla@bollatravel.hu
www.bollatravel.hu
bollalogo.JPG
Bolla Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.bollatravel.hu
content_bottom

bottom_right
INweb Informatika