Utazás kereső-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
NövekvőMi kerüljön az úti patika csomagba?
content_top
 MI KERÜLJÖN AZ ÚTI PATIKA CSOMAGBA?
 
b_uti_patika_helyett_het_jo_tanacs_201106161055508232.jpg utipatika1.jpg 1.jpg bandaid.gif.jpg
  
Az utazási felszerelés összetételét természetesen a célországban-országokban létező körülmények, meglevő állapotok, illetve az odautazás módja és körülményei határozzák meg, valamint az utazó saját egészségi állapota. Ha kellő színvonalú, szervezett utazáson vesz részt a nyaraló, nem kell gondoskodnia arról, hogy olyan szálláshelyet keressen, ahol szúnyogháló is van, de a hátizsákos turistknak célszerű ilyet magukkal vinni.
 
Az egészségünk megőrzése céljából fontos olyan szereknek az összekészítése, melyek alkalmasak egyszerű helyzetek kezelésére, hogy ne kelljen ezek miatt orvoshoz fordulni.
 
Könnyen előfordulhat, hogy olyan helyet választunk úti célul, ahol nincs a közelben orvos vagy patika, és egy nem várt betegség, vagy életlen sérülés esetén időbe telik, mire orvosi ellátást kaphatunk. Ezért mindenképpen érdemes összeállítani egy olyan csomagot, amibe a legszükségesebb gyógyszereket összeválogatjuk, s ezek segítségével átvészeljük azt az időtartamot, amíg szakszerű ellátást kapunk. Az úti patika csomag összetétele mindig függ az utazótól. Ha valakinek például valamilyen alapbetegsége van és/vagy rendszeresen gyógyszert szed - cukorbetegség elleni készítmény, fogamzásgátló stb. - az nem hagyhatjaki ezeket a gyógyszereit sem, de még sok más hasznos dologra is gondolnia kell. Az úti patika csomagot mindig a kézipoggyászba tegyük, hogy kéznél legyen! Így akkor sem kell aggódni, ha véletlenül elkeveredik a csomagunk. A reptéren az ollót és a csipeszt, mivel szúrófegyvernek érzékelik az átvilágító készülékek nem lehet átvinni, így azokat csomagolja a bőröndbe! Bizonyos országokba a belépéskor kérhetik a gyógyszerek listáját, amit magunkkal viszünk, így érdemes egy korrekt listát már itthon elkészíteni, és kinyomtatva magunkkal vinni. Ha szükséges orvosi szakvéleményt is vinni kell.
 
cooper_sebeszeti_ollo_h_h_14.jpg 8b92c246_8b77_4e14_b729_9e7d442167f4.jpg 9719.jpg ampulla.jpg 1525.jpg
 
Az utazásra használt úti patika tartalma legyen alkalmas a kialakuló fontosabb tünetek, egyszerűbb sérülések kezelésére, amelyeket még mi magunk is el tudunk látni. Ezért a következőket javasoljuk összekészíteni a csomagba:
 
- felszíni bőrsérülések kezelésére használatos szerek, fertőtlenítő oldatok
- Mull-lap-géz
- ragtapasz
- olló, csipesz, lázmérő
- láz- és fájdalomcsillapító szerek
- hányinger csillapító gyógyszer
- görcsoldók
- kiszáradás elleni sókeverék, amelyet folyadékban kell feloldani (hasmenés, folyadék vesztés esetén használandó)
- allergiás reakció ellen gyógyszer, krém
- fényvédő készítmények
 
831182_umbrella_w_star_sun___big.jpg 20110520szepuljam.jpg images.jpg w468.jpg
 
 
Bolla Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár Távírda u.18.
tel.:22/502-717 fax:22/502-716
e-mail:bolla@bollatravel.hu
www.bollatravel.hu
bollalogo.JPG
Bolla Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.bollatravel.hu
 
content_bottom

bottom_right
INweb Informatika