Utazás kereső-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
NövekvőEgészségügyi tudnivalók mediterrán országba készülőknek
content_top
 EGÉSZSÉGÜGYI TUDNIVALÓK
MEDITERRÁN ORSZÁGOKBA KÉSZÜLŐKNEK
 
 kezmosas.jpg dfce31d9438e30c010f73b6cfdd51e94e8747cc8.jpg 8560463.jpg Hepatitis.jpg
 
A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek, ugyanakkor a nyaralásra sokféle szempontból fel kell készülni!
Térképezze fel a célország egészségügyi helyzetét! Gyűjtsön minél több információt és hasznos tippet, hogy a kiválasztott célországban mire lehet számítani! A horvát, francia, spanyol és olasz riviéra minden bizonnyal hazai higiénés körülményekhet hasonló környezettel vár, ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy a tengerparton felszolgált halételek, tengeri csemegék ugyanabból a Földközi-tengerből kerülnek az asztalra, ahová az afrikai országok ürítik szennyvizüket. A halételek számos fertőzésnek lehetnek forrásai.
 
ice_cubes.jpg 31.jpg hal1.jpg frutas_del_mar_1.jpg hal_es_tengeri_etelek_183x183.jpg
 
r
Ha Bulgária, Montenegro vagy Törökország az úti cél, akkor tudni kell, hogy ezeken a helyeken csapvizet nem szabad fogyasztani! Mint ahogy a csapvízből készült jégkocka, üdítő, koktélok is fertőzés forrásai lehetnek. Amennyiben Afrika a cél és Egyiptom, Tunézia, Marokkó az utazás helye mindenképpen körültekintőbb egészségügyi felkészülésre van szükség, mert itt számos egzotikus, számunkra ismeretlen betegség is előfordulhat.
 
csapv__z.jpg 868225_9e2bb5e261_s.jpg koktel_alap.jpg udito.jpg
Az utazás előtt  hónappal érdemes felkeresni a háziorvost, aki hasznos tanácsokat tud adni az utazással kapcsolatban, felvilágosítással szolgálhat az előfordulható betegségekkel kapcsolatban és még időben elkezdheti az esetleges védő oltások beadását.
A mediterrán országokban három kiemelt, de védőoltással megelőzhető fertőzésre lehet elvétve találkozni: hepatitis A, hepatitis B, és hastífusz. Ezen kívül a hasmenéses betegségek okozhatnak problémát.
 
A nem megfelelően tisztított, kezelt ételek, a félig átsült vagy nyers húsok, halak, kagylók, polipok, osztrigák gyakran felelősek a kialakult hasmenéses állapotért.
A saláták különösen veszélyesek leheetnek, mert a fodros levelei között könnyen megtelepedhetnek a kórokozók. A jégkocka szinte mindenhol csapvízből készül, az italokat ezért érdemesebb a hűtőben tárolni és biztonság kedvéért palackozott vizet vásárolni.
 
Bolla Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár Távírda u.18.
tel.:22/502-717 fax:22/502-716
e-mail:bolla@bollatravel.hu
www.bollatravel.hu
bollalogo.JPG
Bolla Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.bollatravel.hu
content_bottom

bottom_right
INweb Informatika