Utazás kereső-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
Növekvő


Meteorológia

Árfolyamok


Szabadkai piac   Oldal nyomtatása
content_top
 
Vásárlás a szabadkai piacon és városnézés
 
 
Időpont:  2020. március 28. szombat
Utazás: felső kategóriás autóbusszal
Részvételi díj:  8.990 Ft/fő
Az ár tartalmazza az utazás és csoport kísérés díját, nem tartalmazza az utasbiztosítást, melynek összege 570 Ft/fő.
 
Indulás Székesfehérvárról a Skála parkolóból reggel 5 órakor. Folyamatos utazást követően érkezünk a híres szabadkai piacra, melyet méltó módon neveznek a Délvidék "Sztambuljának", mely a bazár, bolhapiac és nagykereskedések egyfajta ötvözete. Az árak és a hatalmas kínálat az elmúlt évtizedekben kuriózummá tette a határon innen és túl egyaránt.
 
   piac1.jpg nike_2008_fall.jpg BuvljakRadnjaSubotica_Ntumb_1.jpg szabadkai_piac1.jpg
 
A piacon mindent lehet kapni az "alsóneműtől a dísztárcsáig"... Sajtot, hústerméket, édességet, háztartási cikkeket, kozmetikumokat, felső- és sportruházatot, lábbeliket... stb. A minőség tekintetében a szerényebbtől az extra minőségig minden fellelhető. A szerb és kínai árusok vannak a legtöbben, de bosnyákok, horvátok, bunyevácok, albánok is kereskednek itt. Az egykori jugoszláv egységbe tömörített nációk békésen megférnek egymás mellett. Majd mindenki tud magyarul, de a nemzetközi "kézzel-lábbal technika" is gyakori eleme a piaci alkudozásnak.
 
subotica_serbia_market2web.jpg 19.bolhapiac1.jpg  piac.jpg
 
A fedett nagycsarnokok között a bolhapiac éli világát, ahol nincs lehetetlen kérés. Ha nincs valami, kis idő és lesz - kicsit kiabálnak, vitatkoznak és valahonnan előkerül a kért alkatrész vagy eszköz. Mindeközben az emberek kedélyesen beszélgetnek, esznek-isznak, alkudoznak. A bazár mellett mindenütt grillbárok sütik a Balkánra jellemző húsokat, a csevapot, a pljeszkavicát. A finom ételekért pár száz forintot kérnek és bőséges adagokban kínálják. A szerb különlegességek mellett az albán pékség illata csigázza a piac közönségét, legkapósabb péksütemény a túrós burek joghurttal.
 
PICT0531.JPG burek.jpg 220px_Pleskavitsa.JPG 20120801_pljeskavica3.jpg
 
Nagy a pénzügyi szabadság, s pillanatok alatt megmondják, hogy a választott dzseki, farmer... ha forintban fizetünk mennyi és mibe kerül, ha euro vagy dínár van nálunk.
 
euro2.gif www.nepszava.hu.jpg dinar.jpg forint_2_.jpg 
 
A kora délutáni órákban fakultatív városnézés keretében megtekinthetik Szabadka látnivalóit, majd egy kis szabadidő eltöltése után kb. 17 órakor buszra szállunk és hazafelé vesszük utunkat. Várható hazaérkezés 21:30 óra körül.
 
 szabadka_3.JPG szabadka_2.JPG szabadkat__l.jpg
 
Várjuk jelentkezésüket online vagy személyesen irodáinkban!
 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.  
tel.:22/502-717 fax:22/502-716 
e-mail:info@atoptravel.hu 
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.  
 tel/fax: 22/329-449  
e-mail: rhea@bollatravel.hu 
www.atoptravel.hu
   
content_bottom

bottom_right
INweb Informatika