Utazás kereső-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
Növekvő


Meteorológia

Árfolyamok


Plitvicei NP télen, non-stop utazással   Oldal nyomtatása
content_top
 
Plitvicei Nemzeti Park télen
 
non-stop utazással, szállás nélkül
 
  
Időpont: 2020. február 15-16. szombat-vasárnap
Utazás: 
felső kategáriás autóbusszal
Részvételi díj: 12.490 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza az utazás és az idegenvezetés költségét, nem tartalmazza a belépőt és az utasbiztosítást, melynek összege 1.140 Ft/fő.
Plitvicei Park belépő: 75 HRK/fő (tájékoztató jellegű ár 2019-ből)
 
Indulás  éjjel 3 órakor Székesfehérvárról a Skála parkolóból. Éjszaka folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. A kora reggeli órákban érkezés a Plitvicei tavakhoz, az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott, Európa szerte ismert természetvédelmi területre.
 
plitvicei_tavak_telen_nagy.jpg
 

 
A csodálatos tórendszert 16, többségében összefüggő tó alkotja és a szintkülönbségek miatt közel száz vízesést köt össze. A tórendszert két folyó táplálja a Bijela Rijeka és a Crna Rijeka, melyek vize itt-ott tóvá duzzad. A vízesések korát 4000 évre becsülik. A terület karsztos vidék, s maga a kőzet anyaga mésztufa. A karszthegységek által körülvett völgyben szemet gyönyörködtető tavak, patakok, vízesések, csobogó zúgók láthatók, melyek télen megfagynak és csillogó jégzuhataggá válnak.
 
A park területén több védett állatfaj él: medvék, farkasok, vidrák, erdei füles baglyok. A nemzeti parkot télen csak gyalogosan lehet bejárni, így kényelmes, meleg túrafelszerelés feltétlen ajánlott!
  
 a_plitvicei_tavak_telen_430x286.jpg  plitvicei_tavak_telen_1628288_2418.jpg  utazomcom_635738_7.jpg
 
 
A park ebben az évszakban csillogó jégvilággá változik, így nem csak nyáron, hanem télen is érdemes ellátogatni ide. A sétautak hóval fedettek, ezért a biztonság miatt az időjárási viszonyoktól függően a felső tavaknál az ösvények általában le vannak zárva, ugyanakkor az alsó tavak  egész évben nyitva tartanak és ámulatba ejtő látványt nyújtanak.
A késő délutáni órákban (kb. 18 óra) indulunk haza, majd folyamatos utazást követően várható érkezés Székesfehérvárra az éjjeli órákban. (1 óra körül)
 
Várjuk érdeklődésüket, szívesen állunk rendelkezésére irodáinkban!
 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.  
tel.:22/502-717 fax:22/502-716 
e-mail:info@atoptravel.hu 
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.  
 tel/fax: 22/329-449  
e-mail: rhea@bollatravel.hu 
www.atoptravel.hu
 
 
 
content_bottom

bottom_right
INweb Informatika