Utazás kereső-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
Növekvő


Meteorológia

Árfolyamok


Nyaralás Riminiben   Oldal nyomtatása
content_top
Nyaralás Riminiben 4 nap / 3 éj
 
 
Időpont: 2020. július 23-26. csütörök-vasárnap
Utazás: felső kategórás autóbusszal
Részvételi díj: 69.990 Ft / fő                
A részvételi díj tartalmazza az oda-vissza utazást, a szállást 3* szállodában reggelivel, és az idegenvezetést. Nem tartalmazza a belépőket, a fakultatív programok árát és az utasbiztosítást, melynek összege 2.280 Ft/fő.
Belépők: Az árak tájékoztató jellegűek. 
Miramare kastély: 6 Euro
Postojna cseppkőbarlang: 23,90 Euro
 
Fakultatív programok árak:
San Marino városlátogatás: 2.000 Ft (Helyszíni befizetés esetné: 3 Euro)
Ravenna városlátogatás: 3.000 Ft     (Helyszíni befizetés esetné: 10 Euro)
 
 
Program:
1. nap: Indulás reggel 4 órakor Székesfehérvárról a Skála parkolóból, majd folymatos utazásunkat egy kis technikai szünettel megszakítva érkezünk Trieszt városába, ahol megtekintjük a gyönyörű Miramare kastélyt.
Trieszt egyik gyöngyszeme a hófehér márványból épült romantikus hangulatot árasztó palota, mely a belvárostól mintegy 3 km-re található. A kastély Habsburg Miksa osztrák főherceg és felesége, Sarolta hercegnő részére épült. A gyöngyként ragyogó épületnek legalább olyan híres a parkja, mint maga a palota. A terjedelmes (22 hektáros) tengerparti parkot maga Miksa tervezte. A kőszirtet, amelyre épült és amelynek abban az időben semmilyen növényzete nem volt, számos trópusi növény segítségével művelték meg.
 
miramare.jpg  16_reszlet_a_miramare_kastely_parkjabol.jpg  P1010007.JPG
 
 Miksa főherceg és Sarolta mielőtt elfoglalták volna a mexikói trónt, elvállalva ezzel annak előnyeit és terhét, életük boldog periódusát töltötték az osztrák riviérán, így választva el magánéletüket az udvari kötelességektől. Itt fogadta Miksa 1864. április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt mexikói császárnak. A II. világháborút követően Trieszt városának Olaszországhoz való csatlakozása maga után a Miramare-kastély is olasz tulajdonba került. A tulajdonosváltás funkcióváltást is eredményezett, ma múzeumnak nyújt otthont. 

A kastély látogatás után folytatjuk utunkat Riminibe, ahová késő este érkezünk meg szálláshelyünkre.
 
2. nap: Egész napos fürdőzés a tengerparton, vagy fakultatív program keretén belül megtekinthető San Marino városa. 
San Marino a világ legrégibb, ma is fennálló köztársasága, Európa 3. legkisebb állama. Lakossága 28 400 fő. A Titano-hegy tetején és annak tövében meghúzódó kicsiny köztársaság joggal büszke múltjára. Az államot a IV. században alapították. San Marino csaknem 1700 éve ragaszkodik függetlenségéhez. Nevét egy dalmát kőfaragóról Marinoról kapta, aki a Titano-hegyen élt szent életet. Marino halála után a hegycsúcson kis keresztény közösség alakult ki és a dokumentumok tanúsága szerint gyorsan fejlődött. 1244 decemberéből származik San Marino első írásos köztársasági alkotmánya.
 
San_Marino_cs2.jpg  11f5315d0fdebb3df4e4554339df02f2.jpg  San_Marino.jpg

 

3. nap: Egész napos fürdőzés a tengerparton, vagy fakultatív program keretén belül megtekinthető Ravenna városa. 
Ravenna Itália egyik legrégebbi városa, eredetét valószínűleg az etruszkoknak köszönheti. Későbben gallok és azután rómaiak birtokába került. I.e. 88-ban a város lakói római polgárjogot nyertek. 
 
 
Augustus császár a város közelében fekvő Classis kikötőjét a birodalom második legfontosabb hadikikötőjévé, az adriai hajóraj állomásává tette. Később azonban a kikötő elhomokosodott és a flotta állomását áthelyezték. A kikötőváros temetőjében i.sz. II. századra datálható keresztény feliratok tanúskodnak az új vallás megjelenéséről. A város mártírja és védőszentje Szent Apollinaris, akinek idejét a 2. századra becsülik, de valójában csak legendákban bukkan fel.
 
 
sant_apollinare_in_classe_ravenna_.jpeg  ravenna_italy.jpg  Ravenna.jpg
 
 
4. nap: Reggeli után utunkat haza felé vesszük, de útközben megállunk Postojnában, ahol megtekintjük a híres cseppkőbarlangot.
 
A Postojnai cseppkőbarlang már több mint 200 éve vonzza a látogatókat a világ minden részéről. A barlang eddig felderített járatainak hossza összesen 21 km, ami azt jelenti, hogy a Postojnai cseppkőbarlang Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja. Eddig már több mint 35 millió látogató kereste fel több mint 150 országból, köztük királyok, királynők, császárok, császárnők és ismert személyiségek. Festői és titokzatos földalatti világa egyúttal különféle barlangi kalandok egyedülálló színhelyéül is szolgál.
 
Skocjan_barlang.jpg  postojna_430x2851.jpg  postojna2.jpg
 
A Postojnai cseppkőbarlang - amely a világ leghíresebb barlangja és egyik legnagyobb karsztvidéki látványossága - Szlovénia legfontosabb turisztikai nevezetessége. Az egyedüli olyan hely a világon, melynek földalatti tájait elektromos kisvasúttal járhatja be és ahol közelről láthatja e földalatti birodalom leghíresebb lakóját - a barlangi vakgőtét. A barlangban látható legrégebbi aláírás több mint 800 éves, a cseppkőbarlangban lévő kisvasutat pedig 1872-ben építették. A barlangban már 1884 óta villanyvilágítás van, régebb óta, mint az európai fővárosokban. 
 
A barlang megtekintése után, az elmúlt napok gazdag élményeivel telve indulunk haza Székesfehérvárra. Várható érkezés késő éjjel, 23-24 óra körül.
 
Várjuk jelentkezését, tartson velünk e csodálatos utazáson!
 
 
 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.
tel.:22/502-717 fax:22/502-716
e-mail:info@atoptravel.hu
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.atoptravel.hu
   
 

 

content_bottom

bottom_right
INweb Informatika