Utazás kereső-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
Növekvő


Meteorológia

Árfolyamok


Márton napi fesztivál Lendván   Oldal nyomtatása
content_top
Márton napi fesztivál Lendván
 
 
Időpont2020. november 7. szombat
Utazás: felső kategórás autóbusszal
Részvételi díj: 9.490 Ft                    
A részvételi díj tartalmazza az utazást és az idegenvezetést, nem tartalmazza a belépőket és az utasbiztosítást, melynek összege 570 Ft/fő.
Belépők: Az árak tájékoztató jellegűek. 
Orchidea farm: csoportos belépő: 5 Euro/fő
Lendva zsinagóga: csoportos belépő: 1,5 Euro/fő
Lendva vára: csoportos belépő: 5 Euro/fő
Lakoma italfogyasztással: 22 € / fő
 
 
Indulás reggel 6.30 órakor Székesfehérvárról a Skála parkolóból. Folyamatos utazást követően érkezünk Lendvára, ahol gyalogos városnézés keretén belül ismerjük meg a város látnivalóit.
 
18_grad_01_zgradba.jpg 04a_sinagoga.jpg 56168764.jpg 20160403_152449.jpg 
 
Lendva a szlovén–magyar–horvát hármas határ közelében, Rédicstől mindössze tíz kilométerre fekszik. A szlovéniai magyarság központja 1920-ig Magyarországhoz tartozott, ma mintegy négyezer magyar él a 11 ezres településen. A feliratok mindenütt kétnyelvűek, de a szlovének közül is sokan értenek magyarul, és nagyon segítőkészek.
 
Városlátogatásunk után ismét autóbuszra szállunk és folytatjuk utunkat a Trópusi kert és orchideafarmra, ahol minden látogató egy kis ajándékot, valamint 2,50 Euro kedvezményt kap minden orchidea és a hozzávalók árából.

 

 
13023798sf.jpg 2011._03._h__orchidek_026.jpg orchidea2.jpg images__1_.jpg
 
A közeli magyarok lakta Dobrovnik (Dobronak) nevű településen találjuk az egyre nagyobb hírnévnek és látogatottságnak örvendő parkot, amely Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása. A 14 ezer négyzetméteres üvegházban - amelyet termikus energiával saját termálkútjukból fűtenek - 160 féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra. A nem rég kialakíott trópusi kertben évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek, és nemcsak orchideákat, hanem a kávétól a vanílián és a borson át az ananászig számtalan, ezen az éghajlaton szokatlan növényt is. Az Ocean Orchidsnál pedig havonta 40 ezer tő Hollandiából származó előnevelt lepkeorchidea (Phhalaenopsis) palántát ültetnek át edényeikbe.
 
 
A kertészetben minden tájékoztató füzet és útmutató felirat magyarul is solvasható a szlovén és az angol mellett. Lehetőség nyílik orchidea vásárlásra is. Vásárláskor csak euroval vagy bankártyával lehet fizetni!
 
Az orchideák után tovább utazunk hogy megismerjük a falusi vendéglátást. Dobranakon a Hancik tanyán látnak vendégül minket: levesek, sültek, köretek, saláta, italok.
 
Késő délután (kb. 18 órakor) jókedvvel, energiával telve indulunk haza, várható érkezés Székesfehérvárra a késő esti órákban, 22 óra fele.
  
Várjuk jelentkezését, érdeklődését, szívesen állunk rendelkezésére irodáinkban:
 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.  
tel.:22/502-717 fax:22/502-716 
e-mail:info@atoptravel.hu 
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.  
 tel/fax: 22/329-449  
e-mail: rhea@bollatravel.hu 
www.atoptravel.hu
 
content_bottom

bottom_right
INweb Informatika