Utazás kereső-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
Növekvő


Meteorológia

Árfolyamok


Lendva és az Őrségi fesztivál   Oldal nyomtatása
content_top
Lendva és az Őrségi vásár
 
 
Időpont2020. június 28. vasárnap
Utazás: felső kategórás autóbusszal
Részvételi díj: 9.990 Ft                    
A részvételi díj tartalmazza az utazást és az idegenvezetést, nem tartalmazza a belépőket és az utasbiztosítást, melynek összege 570 Ft/fő.
Belépők: Az árak tájékoztató jellegűek. 
Orchidea farm: csoportos belépő: 5 Euro/fő
Lendva zsinagóga: csoportos belépő: 1,5 Euro/fő
Lendva vára: csoportos belépő: 5 Euro/fő
 
 
Indulás reggel 6.30 órakor Székesfehérvárról a Skála parkolóból. Folyamatos utazást követően érkezünk Lendvára, ahol gyalogos városnézés keretén belül ismerjük meg a város látnivalóit.
 
18_grad_01_zgradba.jpg 04a_sinagoga.jpg 56168764.jpg 20160403_152449.jpg 
 
Lendva a szlovén–magyar–horvát hármas határ közelében, Rédicstől mindössze tíz kilométerre fekszik. A szlovéniai magyarság központja 1920-ig Magyarországhoz tartozott, ma mintegy négyezer magyar él a 11 ezres településen. A feliratok mindenütt kétnyelvűek, de a szlovének közül is sokan értenek magyarul, és nagyon segítőkészek.
 
Városlátogatásunk után ismét autóbuszra szállunk és folytatjuk utunkat a Trópusi kert és orchideafarmra, ahol minden látogató egy kis ajándékot, valamint 2,50 Euro kedvezményt kap minden orchidea és a hozzávalók árából.

 

 
13023798sf.jpg 2011._03._h__orchidek_026.jpg orchidea2.jpg images__1_.jpg
 
A közeli magyarok lakta Dobrovnik (Dobronak) nevű településen találjuk az egyre nagyobb hírnévnek és látogatottságnak örvendő parkot, amely Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása. A 14 ezer négyzetméteres üvegházban - amelyet termikus energiával saját termálkútjukból fűtenek - 160 féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra. A nem rég kialakíott trópusi kertben évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek, és nemcsak orchideákat, hanem a kávétól a vanílián és a borson át az ananászig számtalan, ezen az éghajlaton szokatlan növényt is. Az Ocean Orchidsnál pedig havonta 40 ezer tő Hollandiából származó előnevelt lepkeorchidea (Phhalaenopsis) palántát ültetnek át edényeikbe.
 
 
A kertészetben minden tájékoztató füzet és útmutató felirat magyarul is solvasható a szlovén és az angol mellett. Lehetőség nyílik orchidea vásárlásra is. Vásárláskor csak euroval vagy bankártyával lehet fizetni!
 
Az orchideák után tovább utazunk az Őrség fővárosába, Őriszentpéterre.
Az Őrségi Vásár idén is szélesre tárja képzeletbeli kapuit mindenki előtt. Kedves Vendégünk! Lépj be hát újra rajta, gyere el hozzánk, szeretettel várunk! Több évtizedes múltra visszatekintő hagyományos kézműves kirakodóvásár az Őrségi Vásár az Őrség szívében. Hagyományőrző fesztivál Őriszentpéteren. Az Őrség kézműves hagyományainak ápolására 1981-ben életre hívott rendezvény már maga is az Őrség történelmének része. A programok fókuszában az őrségi kézműves hagyományok bemutatása áll, rendkívül gazdag kulturális programmal ötvözve. Látogasson el Ön is a messzi földön híres vásárba!
 
  
 
Késő délután (kb. 18 órakor) jókedvvel, energiával telve indulunk haza, várható érkezés Székesfehérvárra a késő esti órákban, 22 óra fele.
  
Várjuk jelentkezését, érdeklődését, szívesen állunk rendelkezésére irodáinkban:
 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.  
tel.:22/502-717 fax:22/502-716 
e-mail:info@atoptravel.hu 
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.  
 tel/fax: 22/329-449  
e-mail: rhea@bollatravel.hu 
www.atoptravel.hu
 
content_bottom

bottom_right
INweb Informatika