Utazás kereső-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
Növekvő


Meteorológia

Árfolyamok


Advent Ljubljanában   Utazás nyomtatása
content_top
 
Adventi kirándulás Ljubljanába
 
 
Időpont :   2019. december 1. vasárnap
Utazás: felső kategóriás autóbusszal 
Részvételi díj: 11.990 Ft                      
Az ár tartalmazza az oda-vissza utazás és az idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza az utasbiztosítás, melynek összege 570 Ft/fő. 
Belépők:  
Felvonó: 4 Euró / fő ( oda-vissza, az ár tájékoztató jellegű)
 
 
Indulás reggel 6 órakor a Skála parkolóból, majd több rövid technikai szünet után érkezünk meg a szlovén fővárosba.
Mint minden városban, itt is november végétől indul be a karácsonyi készülődés a díszkivilágítás felkapcsolásával. Kellemes hangulatot varázsol a Presernov téren felállított karácsonyfa és a Ljubljanica folyó partján álló fűzfák.
 
 
ljubl2.jpg    ljubl3.jpg
 
Gyalogos városnézésre indulunk, így megismerkedhetünk a város főbb nevezetességeivel: a várral, amit a "szlovén Akropolisznak" is neveznek.
Egy különös, üvegezett lanovka jár fel a Ljubljana várba. Érdemes kipróbálni ezt az érdekes közlekedési eszközt, de ha jó erőben vagyunk, fel is mászhatunk a várba.
Az első várat a XIII. században őrgrófok építették, amely az első nagy földrengés során összedőlet. Ezt követően a XVI. században emeltek egy szinte teljesen új, ötszögletű alakút.
 
Az erődítmény a XVI. század elején nyerte el mai külsejét, amikor itt székelt Lenkovié, a tartomány ura. Ezt követően pusztulni kezdett, és 1814-re siralmas állapotba került. Évekig csak börtönként használták. Itt "raboskodott" Batthyány Lajos, Magyarország első miniszterelnöke is. Saját lakosztálya, inasa volt, ebédet hozatott magának és úri becsületszóra szabadon sétákat tehetett a városban. Mindig visszatért. A foglyok között voltak bilincsbe vert parasztok, nemzetőrök, valamint politikai foglyok, de bilincs nélküli grófok, nemes urak és néhány pap is.
 
A bástya mellett áll a gótikusnak épített vártemplom, amelyben kiállításokat tartanak, a mennyezeti freskókról grófi címerek tekintenek le ránk.
A vár hatalmasnak mondható udvarán szabadtéri színpad, étterem, kávézó, kisebb szoborpark és játszótér is található.
Egy érdekes legenda övezi Ljubljana várát. Elvileg sárkány élt a vár(os) melletti mocsárban. Egy Jason nevű lovag ölte meg a sárkányt. Mivel addig ez volt a „Sárkány vára” így vár címere megörökölte a sárkány motívumot. Ljubljana érdekességei közé tartozik a sárkány motívum, mely az egész városban felfedezhető.
 
ljublj6.jpg    ljubljanafuni.jpg   ljubl4.jpg
 
Ezután szabadprogram keretében mindenki megkóstolhatja a helyi finomságokat és különlegességeket. 
Az adventi vásár központja a Presernov tér, ahol minden megtalálható ami egy karácsonyi vásárban: forralt bor, sütemények, sült gesztenye. Itt szert tehetünk egy-egy apróbb karácsonyi ajándékra is.
Miután megismert a város kb. 18 órakor autóbuszra szállunk, a várható hazaérkezés éjfél körül.
 
 
 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.
tel.:22/502-717 fax:22/502-716
e-mail:info@atoptravel.hu
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.atoptravel.hu
 
 
ONLINE Foglalás
(még 8 szabad hely)
content_bottom

bottom_right
INweb Informatika