Utazás kereső-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
Növekvő


Meteorológia

Árfolyamok


Deményfalvi cseppkő és Chopok   Oldal nyomtatása
content_top
DEMÉNYFALVI CSEPPKŐBARLANG CSODÁI
ÉS A CHOPOKI CSÚCS
 
 
Időpont: 2020. szeptember 20. vasárnap
Utazás: felső kategóriás autóbusszal
Részvételi díj: 13.490 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza az utazás és idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza a belépők árát.
Belépők: Az ár tájékoztató jellegű.
Belépő a cseppkőbarlangba: kb. 15 €/fő
Felvonó a Chopokra: kb. 22 €/fő
            

Reggel 06.00 órakor indulunk Székesfehérvár Skála parkolóból. Délelőtt érkezünk meg a Szlovákia leglátogatottabb cseppkőbarlangját rejtő Deményfalvi-völgybe, az innen elérhető Szabadság-barlang parkolójába. A parkolóból mintegy 20 perces emelkedővel érjük el a barlang bejáratát (400 méter, 67 méter szintkülönbség). A cseppkövekkel gazdagon díszített Deményfalvi Szabadság-barlang járataiban és termeiben csodálatos cseppkőképződményekben gyönyörködhetünk. A földalatti járatokban a több mint másfél órás túra során hófehér lágy cseppkőkérgeket, különleges tavi cseppkőkérgeket és szivacsképződményeket láthatunk. A túra hossza 2 150 m, szintkülönbsége 86 m, 1 118 lépcsőfokkal. A látogatási időtartam kb. 100 perc. A barlang átlaghőmérséklete 6,1 - 7°C között van.

Második programként lentebb megyünk a Deményfalvi-völgyben, egészen az Alacsony-Tátra harmadik legmagasabb, de talán legismertebb csúcsára, a Chopokra (2024 m) vezető felvonó alsó állomásáig (1348 m). Innen az alsó részén ülőszékes, majd a felső szakaszon kabinos felvonóval egy átszállással jutunk fel a Chopok csúcsának közvetlen közelében található modern felső állomásra. Innen csak néhány perces emelkedő, és máris megcsodálhatjuk a Chopok sziklakúpjáról nyíló, elsősorban a Magas-Tátra irányába szemet gyönyörködtető kilátást. A csúcs tövében, pontosan 2000 méter tengerszint feletti magasságban található a hangulatos Kő menedékház.

A csúcsról visszatérve autóbuszunkkal rövid utazás után megérkezünk a Rózsahegy közelében található liptói sajtkészítő mintagazdaságba. A liptói túró és sajt hazájában lehetőség lesz megkóstolni és megvásárolni a kitűnő, kizárólag természetes összetevőkből készült, kiskereskedelmi forgalomban nem kapható liptói sajtokat és túrókat, melyhez a helyi pékségben frissen sütött kenyeret és finom péksüteményeket vásárolhatunk, illetve a gazdasághoz tartozó étteremben akár a helyi finomságokat is megkóstolhatjuk.

Tartalmas napunk után haza indulunk és a késő esti órákban érkezünk.

 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.  
tel.:22/502-717 fax:22/502-716 
e-mail:info@top-travel.hu 
www.top-travel.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.  
 tel/fax: 22/329-449  
e-mail: rhea@top-travel.hu 
www.top-travel.hu
content_bottom

bottom_right
INweb Informatika