Utazás kereső-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
Növekvő


Meteorológia

Árfolyamok


Párkány-simon Júda vásár   Oldal nyomtatása
content_top
Párkány Simon - Júda vásár
és fakultatív városlátogatás Esztergomban
 
 
Időpont: 2019. október 12.  szombat
Utazás: felső kategóriás autóbusszal
Részvételi díj: 6.990 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza az utazás és idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza az utasbiztosítás költségét, melynek összege 560 Ft/fő.
Fakultatív belépők a Bazilikában: Az árak tájékoztató jellegűek.
Kripta (altemplom): 200 Ft/fő
Kincstár: felnőtt: 900 Ft/fő, diák /nyugdíjas: 450 Ft/fő
Panoráma terem: 200 Ft/fő
Kupola: felnőtt: 700 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 500 Ft/fő
 
Indulás Székesfehérvárról a Skála parkolóból reggel 7 órakor, majd folyamatos utazást követően érkezünk Párkányba a Simon Júda vásárhoz.
Szlovákia legdélebben fekvő városa, érdekes természeti adottságai turisták sokaságát vonzza. Itt kezdődik a Dunakanyar, az esztergomi Bazilika atrakív panorámájával. A város ismert toleranciájáról. Területén évszázadok óta élnek együtt a különböző nemzetiségek és vallások tagjai.
                                          
simon_juda___gulyas_zsuzsanna.jpg p__rk__nyi_v__s__r_430x288.jpg  3252926511_821da87df8_z.jpg 
 
1724-ben a település vásártartási jogot kapott, amelyek közül a legjelentősebb vásár a Simon Júda vásár volt. A vásárt  a mai napig megtartják. Az országhatárokon túl is imert nagyvásár évszázadok alatt sem veszített népszerűségéből. A ásár ideje alatt hihetetlen mennyiségű látogató érkezik Sturovóba. Párkány főutcája ameddig a szem ellát megtelik standokkal, ahol kézművesek, ruhaárusok, édességárusok, méz, mézbor, házilekvár árusok, könyvárusok kínálják portékáikat. A vásárban szinte minden megtalálható. Aki ellátogat biztosan nem tér haza vásárfia nélkül. Szól a zene, szállnak a lufik, vidám a hangulat és persze a finom vásári ételekből sincs hiány. Sütnek-főznek, mindenféle finomságot ehetünk.
 
Aki szeretne részt venni a fakultatív esztergomi városlátogatáson, idegenvezetőnk kíséretében vissza megy Esztergomba, ahol elsőként a Bazilikát tekintik meg. Az épület a magyar katolikus egyház főszékesegyháza. Magyarország legnagyobb egyházi épülete és egyben az ország legmagasabb épülete. Méreteit tekintve Európa legnagyobb bazilikája, s világviszonylatban a 18. helyen áll.
 
eszterg.jpg esztergom_basilica.jpg Fejlec_esztergom.jpg
 
Az építkezést a bécsi udvar nem nézte jó szemmel, s megpróbálták meghiúsítani, hogy Esztergomban épüljön fel a Habsburg Birodalom legnagyobb temploma, mely akkora, amilyen még Bécsben sincs.
A klasszicista stílusban épült Hild József vezette építkezést követően 1856-ban szentelték fel a Bazilikát. A ceremónián Ferenc József is részt vett. A felszentelésre Liszt Ferenc írta az Esztergomi misét, amelyet ő maga vezényelt a bemutatáskor.
 
 20100604emlekmise3.jpg esztergom_bazilika_05.jpg 1231963864.jpg 40051.jpg 
 
A vásározás és városlátogatás után 18 óra körül autóbuszra szállunk és hazaindulunk Székesfehérvárra. Várható érkezés 20:30 óra körül.
 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.
tel.:22/502-717 fax:22/502-716
e-mail:info@atoptravel.hu
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.atoptravel.hu
 
 
 
content_bottom

bottom_right
INweb Informatika