jajce vízesés és környéke

Jajce vízesés és környéke:
Sarajevo-Sibenik-Mostar
 
online foglalás•► 
 
Időpont2020. július 17-19. péntek - vasárnap
Utazásfelső kategóriás autóbusszal
Részvételi díj: 52.990 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza az utazás és idegenvezetés költségét, nem tartalmazza a belépőket és az utasbiztosítást, melynek összege 1.710 Ft/fő.
Belépő: Az ár tájékoztató jellegű.
 
Képtalálatok a következőre: jajce   Képtalálatok a következőre: jajce

 
Hajnali 4 órakor indulunk Székesfehérvárról a Skála parkolóból, több rövid pihenő után a délelőtti órákban érkezünk  Boszniába, Jajce-be, melynek 30 m-es vízesését és annak szépségét Csontváry is megfestette. Ha már megcsodáltuk a vízesést, idegenvezetőnk megismertet bennünket a városka viharos múltjával és emlékeivel, melyek közül kiemelkedik a városfal alatti Nap Istene - Mitrij templom maradványai. Hogy közelebb kerüljünk a helyi lakók életéhez, benézünk a kis Etno Múzeumba is, majd felkeressük a Pliva-tavon látható híres jajce-i vízimalmokat, melyek Bosznia nemzeti műemlékei közé tartoznak. Ezután továbbutazunk Sarajevoba, esti városnézés majd elfoglaljuk a szállásunkat.
Képtalálatok a következőre: mostar  Képtalálatok a következőre: sarajevo
 
Másnap újult erővel a reggeli után útnak indulunk Mostarba. A jellegzetes, hangulatos, muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd a Világörökség része lett. Majd a Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézünk meg, mely  Mostar legismertebb dzsámijának számit. Miután megismertük Mostart, Boszniát hátunk mögött hagyjuk és Sibenikbe indulunk. Délután van lehetőség csoportos városnézésre vagy fürdeni. Este elfoglaljuk a szállást.
 
Képtalálatok a következőre: sibenik  Képtalálatok a következőre: sibenik

Sibenik Horvátország egy különös városa. Érdekessége, hogy ő nem a tengerparton fekszik, hanem a Krka folyó partján. További érdekesség, hogy Sibenik előtt találkozik az édesvízű – ámbár hideg – Krka folyó és a sós, meleg tenger. Ennek köszönhetően Sibeniknél kicsivel hidegebb a víz, viszont nem csípi a strandolók szemét.
 
Délelőtt mindenkinek szabadprogram majd 13 órakor autóbuszra szállunk és várhatóan 21 órakor érünk vissza Székesfehérvárra.
 
Tartson velünk, fedezzük fel együtt ezt a csodálatos környéket!
 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.  
tel.:22/502-717 fax:22/502-716 
e-mail:info@atoptravel.hu 
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg