tulipán erdő - ljubljana

Szlovén tulipánerdő és Ljubljana
 
online foglalás•►
 
Időpont :  2020. április 18. szombat
Utazás: felső kategóriás autóbusszal 
Részvételi díj: 15.490 Ft                      
Az ár tartalmazza az oda-vissza utazás és az idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza az utasbiztosítás, melynek összege 570 Ft/fő. 
 
Belépők:  
tulipánerdő: 9 Euró / fő ( oda-vissza, az ár tájékoztató jellegű)
 
 
Indulás reggel 6 órakor a Skála parkolóból, majd rövid technikai szünet után érkezünk meg a szlovéniai Volcji Potokban található 85 hektáros arborétumba,mely bőven kínál látnivalót. Csoportunk érkezésekor 2 millió tulipán virágja terít színes szőnyeget elénk ameddig csak a szemünk ellát. A tömérdek tulipán mellett megcsodálhatjuk 1000 féle rózsavariácót a 4800 darab fa között.
 
Miután csodálatos képeket készítettünk a tulipánerdőben, folytatjuk utunkat Ljubljana városába ahol gyalogos városnézésre indulunk, így megismerkedhetünk a város főbb nevezetességeivel: a várral, amit a "szlovén Akropolisznak" is neveznek.
Egy különös, üvegezett lanovka jár fel a Ljubljana várba. Érdemes kipróbálni ezt az érdekes közlekedési eszközt, de ha jó erőben vagyunk, fel is mászhatunk a várba.
Az első várat a XIII. században őrgrófok építették, amely az első nagy földrengés során összedőlet. Ezt követően a XVI. században emeltek egy szinte teljesen új, ötszögletű alakút.
 
Az erődítmény a XVI. század elején nyerte el mai külsejét, amikor itt székelt Lenkovié, a tartomány ura. Ezt követően pusztulni kezdett, és 1814-re siralmas állapotba került. Évekig csak börtönként használták. Itt "raboskodott" Batthyány Lajos, Magyarország első miniszterelnöke is. Saját lakosztálya, inasa volt, ebédet hozatott magának és úri becsületszóra szabadon sétákat tehetett a városban. Mindig visszatért.
 
A bástya mellett áll a gótikusnak épített vártemplom, amelyben kiállításokat tartanak, a mennyezeti freskókról grófi címerek tekintenek le ránk.
A vár hatalmasnak mondható udvarán szabadtéri színpad, étterem, kávézó, kisebb szoborpark és játszótér is található.
Egy érdekes legenda övezi Ljubljana várát. Elvileg sárkány élt a vár(os) melletti mocsárban. Egy Jason nevű lovag ölte meg a sárkányt. Mivel addig ez volt a „Sárkány vára” így vár címere megörökölte a sárkány motívumot. Ljubljana érdekességei közé tartozik a sárkány motívum, mely az egész városban felfedezhető.
 
ljubljanafuni.jpg       https://blog.szallas.hu/wp-content/uploads/2019/07/ljubljana_shutterstock_621324857.jpghttps://vjm.hu/wp-content/uploads/2016/09/foooo-1-1170x780.jpg
 
Ezután szabadprogram keretében mindenki megkóstolhatja a helyi finomságokat és különlegességeket. 
Miután megismertük a várost kb. 18 órakor autóbuszra szállunk, a várható hazaérkezés éjfél körül van.
 
 
 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.  
tel.:22/502-717 fax:22/502-716 
e-mail:info@atoptravel.hu 
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.  
 tel/fax: 22/329-449  
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.atoptravel.hu