Kalandozás Szlovéniában

Kalandozás Szlovéniában 2 nap / 1 éj
 
online foglalás•►
 
Időpont2019. július 13-14.
Utazás: felső kategóriás autóbusszal
Részvételi díj: 34.990 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza az oda-vissza utazást és az idegenvezetést, az 1 éjszaka szállást reggelivel, nem tartalmazza a belépőt és az utasbiztosítást, melynek összege 1.140 Ft/fő.
 
Belépő: Az árak tájékoztató jellegűek.     
Skocjan barlang: Felnőtt: 24 euro, nyugdíjas: 18 euro
Predjama vár: 14,90 euro
 
 
Indulás reggel 4 órakor a székesfehérvári Skála parkolóból, majd több rövid pihenő után érkezünk a Skocjan barlanghoz ami Szlovénia egyik legismertebb természeti látvényossága, mely az UNESCO világörökség része 1986 óta.
 
A Skocjan Barlangok egy egyedülálló természeti jelenség eredményeképpen jöttek létre, amely a Reka folyóhoz köthető. A Reka folyó a Sneznik fennsík alatt ered és mintegy 55 km-en keresztül a felszínen folyik. A karsztrendszer elérésekor - amely egy mészkő felület - nem csak a medret mélyíti el az erózió révén, hanem fel is oldja azt. A védett terület első részében a folyó még mindig a felszínen folyik egy kb. 4 km hosszú szorosban, amely egy lenyűgöző falban végződik, majd eltűnik a föld alatt. A Reka folyó vak-völgye a legnagyobb egész Szlovéniában. A távoli múltban, valószínűleg a néhány százezer évvel ezelőtti pleisztocén korban, a barlang teteje egyszer csak beomlott. Ennek következtében jött létre a 165 m mély Velika- és a 120 m mély Mala dolina, amelyeket egy természetes kőhíd választ el egymástól, mintegy mementóként megmutatva a barlang plafonjának eredeti magasságát. A barlangok felett a közelben fekszik Skocjan falu. A házakhoz közel van még egy bejárat a barlangba, a 90 m mély Okroglica szakadék, amelynek alján szintén a Reka folyó folyik.
 
SkocjanEntrance2_768x577.jpg skocjan.jpg skocjan__1_.jpg
 
 A barlangot csak vezetővel lehet látogatni, a túra hossza mintegy 3 km, amit kb 1,5 óra alatt lehet végigjárni.
 A barlanglátogatás után a tengerpart felé vesszük az irányt, ahol a szállásunk is lesz. Itt lehetőség lesz körbenézni Koper belvárosában vagy kipihenni a kirándulás fáradalmait.
 
Port_of_Koper_Szlovenia_Kikoto_Tengerhajozas_Vasut_Fejlesztes_HAJOZASHU_900x506.jpg  koper.jpg
 
Reggeli után hazafelé vesszük az irányt. Első állomásunk a Predjamai lovagvár lesz, ami talán az egyik legkülönlegesebb építmény ami ennyire épen megmaradt. A várat egy 123 méter magas sziklafalhoz nyílásához építették, így elölnézetből egy vár, hátulról meg egy barlangrendszer.
 
pedjama.jpg
 
 
 Miután a várat végigjártuk, újra buszraszállunk, hogy Ljubljanában megismerjük a főbb látnivalókat: várat, a Ferences templomot a Fő téren és a többi gyönyörű épületet.
22625966_romantic_ljubljana_s_city_center_river_ljubljanica_triple_bridge_tromostovje_preseren_square_and_fra.jpg  maxresdefault.jpg
 
 
Kb. 17 órakor autóbuszra szállunk és pár rövid pihenő után éjfél körül érünk vissza Székesfehérvárra.
 
 
Várjuk jelentkezését, érdeklődését, szívesen állunk rendelkezésére irodáinkban:
 
Bolla Travel Utazási Iroda
 8000 Székesfehérvár Rákóczi u.2.
tel.:22/502-717 fax:22/502-716
e-mail:bolla@bollatravel.hu
www.bollatravel.hu
www.kulfoldinyaralas.hu
bollalogo.JPG
Bolla Travel Utazási Iroda
 8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.bollatravel.hu
www.kulfoldinyaralas.hu