Tutajozás Dunajecen és Zakopane

Tutajozás Dunajecen és Zakopane
2nap/1éj
 
online foglalás•►
 
Időpont: 2020. augusztus 8-9. szombat-vasárnap
Utazás: felső kategóriás autóbusszal
Részvételi díj: 32.990 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza az oda-vissza utazást és az idegenvezetést, nem tartalmazza a belépőt és az utasbiztosítást, melynek összege 1.140 Ft/fő.
Ellátás: reggeli
Belépő: Az árak tájékoztató jellegűek. 
Tutajozás: 60 PLN / fő
Gubalowka felvonó: 17 PLN / fő ( egyirányú ), 23 PLN / fő ( retúr )  
 
Indulás reggel 4 órakor a székesfehérvári Skála parkolóból, majd több rövid pihenő után érkezünk a lengyelországi Sromowce Wyzné-be, itt a helyi népviseletbe öltözött tutajosok várják a csoportot. A mintegy 2 órás tutajozás közben csodás tájakon megyünk kersztül. A folyó a Pieniny-hegység szurdokaiban vezet, így meseszép környezetben csónakázhatunk egészen Szczawnicáig, itt autóbuszra szállunk és Zakopane felé vesszük az irányt.
 
dunajec.jpg     dunajec_1.jpg
 
Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk Zakopane városával, de fakultatív programként fel lehet keresni a piacot vagy a Gubalowkát. A város jellegzetes építészete méltán híresült el, melyek díszítésénél a régi, helyi népművészetben gyökerező motívumvilágot használták fel. A stílus jellegzetessége a fazsindellyel  fedett meredek tetőszerkezet és a kizárólag fából épített épület.
Az egykori, eredeti tátrai stílusban épült kis faházak gyakran estek áldozatul a tűznek és a II. világháború sem kímélte az épületeket. Ezen épületek szintén tisztán fából, szögek nélkül készültek, gerendákból, rönkökből, alacsony kő alapon, pince nélkül. Mind a mai napig hagyomány a házak mosása, azaz szappanos vízzel és rizskefével való lesúrolása évente kétszer - háromszor.
 
DSCF0078.JPG DSCF0296.JPG adventzakopane.jpg zakopane__7_.jpg
 
Szabad program keretében érdemes felkeresni a piacot, ahol akár órákon át vég nélkül lehetne nézelődni. A piac első részén található Zakopane gasztronómiailag legfontosabb része a híres sajtpiac, ahol helyi kistermelők házilag előállított sajtjait, szárított vagy ecetes gombáit és lekvárjait lehet megvenni. Folyamatosan kóstoltatnak, érdemes élni a lehetőséggel még a vásárlás előtt!
 
1998zakopane_kis.jpg  Zakopane - piac - sajtarus08_1.JPG groente_en_fruitkraam_markt_zakopane.jpg
 
A sajtpiacon túl a regionális termékek kapnak helyet. Hihetetlen választék van bőr- és faárúból, de fellelhetők a kendők, ékszerek, zenei albumok, zöldségek, gyümölcsök, szárított virágok, bőrkabátok, szőrmék, szuvenírek tömkelege és még régiség is előfordul. A mellékutcácskákba betérve tapasztalhatjuk, itt még dúl az igazi régi "lengyel piaci" hangulat...
 
  gubalowka.jpg zakopane_06.jpg
 
Ha valaki szeretne a Magas - Tátra hegyeiben gyönyörködni, akkor  ne hagyja ki a lehetőséget és menjen fel a Gubalowkára a bevásárló utca végéből induló siklóval! A 120 személyes felvonó pár perc alatt szállítja utasait 1122 méter magasra. Derült időben fantasztikus kilátás nyílik a környező hegyekre. Az éjszakát Zakopaneban töltjük 3*-os szálláshelyen.
 
Másnap Zakopane városát magunk mögött hagyva haza felé vesszük utunkat, miközben megtekintjük Árva várát és megállunk Morskie Oko, azaz a Halas-tónál a Tátrai Nemzeti Park területén is. Késő esti órákban érkezünk meg Székesfehérvárra.

Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.  
tel.:22/502-717 fax:22/502-716 
e-mail:info@atoptravel.hu 
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.  
 tel/fax: 22/329-449  
e-mail: rhea@bollatravel.hu 
www.atoptravel.hu