Karácsonyi élményvonatozás Semmeringen és Eisenstadt

Karácsonyi élményvonatozás Semmeringen
és Eisenstadt
 
online foglalás•►
 
Időpont2019. november 30. szombat    
                 2019. december 14. szombat         
Utazásfelső kategóriás autóbusszal
Részvételi díj: 9.990 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza az utazás és idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza az utasbiztosítást, melnyek összege 570 Ft/fő.
 
Belépők: Az árak tájékoztató jellegűek.  
Vonatjegy: 6,60 Euro/fő
Felvonójegy (oda-vissza): 16 Euro/fő
Esterhazy Kastély: 9 Euro/fő
 
Indulás reggel 6 órakor Székesfehérvárról a Skála parkolóból, majd folyamatos utazásunkat rövid technikai szünettel megszakítva érkezünk Payerbach városába, ahonnan vasúti utazásunk indul.
A semmeringi vasút Ausztriában, Alsó-Ausztria és Stájerország tartományi határán található, Gloggnitz és Mürzzuschlag között. Ez volt Európában az első hegyi vasút. 1848 és 1854 között épült, 1998-tól a kulturális világörökségi helyszínek közé tartozik.
A vasút teljes hossza 41 km, közben a szintkülönbség 460 méter, 14 alagúton, 16 viadukton, több mint 100 kőhídon és 11 vashídon halad át. A leghosszabb alagút 1431 méteres és a viaduktok között vannak kétszintesek is. A 896 méteres tengerszint feletti magasságot leküzdő vasútvonal 16%-a éles kanyarokkal és a gyakran 28%-os dőlésszöget elérő emelkedőkkel zsúfolt. 
 
Gesaeuse_eingang.jpg kep1.jpg maxresdefault__1_.jpg
 
Bécsből a legszebb útvonal Ausztria déli vidékeire a Semmering "varázshegyet" körülvevő régión át vezet. A Semmeringi vasutat a Velencéből származó építészmester, Carlo di Ghega vezetésével a csaknem 1000 méter magasan fekvő hágón át (akkoriban a világ legmagasabb vasúton megközelíthető pontja volt) mindössze hat év alatt, 1848 és 1854 között építették meg. A vasutat már akkoriban úgy alakították ki, hogy a technika és a természet harmonikus egységet alkosson, ez a különleges kombináció mind a mai napig egyedülálló kultúrtájat eredményez.
 
galerie_semmering_panorama_winter.jpg galerie_semmering_viadukt_winter.jpg maxresdefault.jpg
 
Utunk Payerbachból Semmeringig tart. Ezen a vonalon utazni feledhetetlen élmény, a vonat egyik oldalán zord kősziklák emelkednek a magasba, míg a másik oldalon szédítő mélység tátong. Sötét, sűrű erdők húzódnak egészen a láthatárig, melyeket csak néha szakítanak meg az élénk színű sziklafalak.
Semmering Alsó-ausztria és Stájerország határán helyezkedik el 1000 méteres magasságban, melyhez a Zauberberg hegy Alsó-Ausztria oldala tartozik. Semmering már a császári időkben a főnemesség, világhírű művészek, építészek és szabadgondolkodók kedvelt találkozóhelye volt. Az idők folyamán folyamatosan átépült egy történelmileg jól ismert és új, mindenekelőtt vonzó kikapcsolódási hellyé. A hágó legmagasabb pontja (984 méter) mentén található település az őt körülvevő tájegység nevét viseli.
 
zauberg_semmering2.jpg Semmering_ski_resort.png tél_1.jpg
 
A hegyre a Magic Mountain Xpress kabinos felvonóval juthatunk fel. A Zauberg legmagasabb pontjaként a Milleniumi kilátó egyedülálló kilátást nyújt a Semmering-Rax-Schneeberg területre egészen a Bécsi-medencéig. A hegy tetején pihenhetünk, sétálhatunk, akinek van kedve, a felvonó helyett gyalog is lesétálhat a hegyről.
 
Kedvezőtlen időjárási viszonyoktól függően a semmeringi felvonó lezárásra kerülhet, így ez esetben a program eddigi része a következőképpen módosul:
 
Indulás reggel 6 órakor Székesfehérvárról a Skála parkolóból, majd folyamatos utazásunkat rövid technikai szünettel megszakítva érkezünk Maria Schutzba, mely csodálatos környezetben helyezkedik el a Semmering-hegy lábánál. A templom 1738-ban épült egy csodatévő forrás (Heilig Bründl) fölé.
A helység nem csak a csodatévő forrásáról nevezetes, hanem ízletes fánkjairól, amelyeket mindképpen érdemes megkóstolni.
 
Kirche_Maria_Schutz_in_M__nchen_Pasing.jpg Maria_Schutz.jpg Maria-Schutz-Innenansicht_1.JPG 24_Kirche_Maria_Schutz.JPG
 
Innen folytatjuk utunkat a Semmeringi vasútállomáshoz, ahol megkezdjük élményvonatozásunkat a korábbi programterv szerinti vonalon, illevte Payerbachon átutazva Gloggnitz városáig.
Gloggnitzban ellátogatunk a Lindt csokiboltba, ahol csokoládévásárlásra lesz lehetőség.
 
1634_7.jpg  2013_11_14k2_Gloggnitz_Schokoladefabrik.jpg  1634_4.jpg  
 
A program további része az eredeti program szerint folytatódik:
 
Következő állomásunk Eisenstadtba vezet az Esterházy-kastélyhoz, mely a térség főbb jelképe és egyik legfontosabb kulturális emléke.
 
kismarton.jpg  fwx0109h_1.jpg  tn400x_tn4__x_SchlossEsterhazy.jpg
 
Az Esterházy-család Európa egyik legbefolyásosabb nemesi dinasztiája volt, mely évszázadokon keresztül nagy hatást gyakorolt az európai történelem alakulására. Több, mint 300 évig a hercegi család fő lakhelye volt a burgenlandi kulturális műemlék. A kastély termei életre keltik a hercegi múltat és az Esterházyak életét.A kiváló zeneszerző Haydn neve elválaszthatatlan a várostól és az Esterházy-családtól. Haydn 1761 után csaknem 40 évig állt a család szolgálatában zenekari vezetőként. Ma többek között a Hegyi templomban és a Haydn házban, (mely egykori lakóháza volt) találkozhatunk a zeneszerző emlékével.
haydn_lakoh__z.jpg eisenstadt2.jpg joseph_haydn_eisenstadt.jpg haydn20haus20innen_gr.jpg
 
A nagyrészt műemlékvédelem alatt álló óváros, a sétálóutca, az üzletek, kávéházak és éttermek élményekben gazdag időtöltésre csábítanak, melyre a kastély látogatás után lesz lehetőség.
 
eisens.jpg eisenstadt6_398053g.jpg eisenstadt_winter002_10_1418636757374_fix.jpg
 
Még több kép Eisenstadtról•►
   
Kirándulásunk végéhez érve kédő délután (kb. 18 órakor) autóbuszra szállunk és hazaindulunk. Várható érkezés Székesfehérvárra 22 óra körül.
 
 Várjuk az útra érdeklődését, jelentkezését irodáinkban!
  
 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.
tel.:22/502-717 fax:22/502-716
e-mail:info@atoptravel.hu
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.atoptravel.hu