Bled non-stop utazással, szállás nélkül

Kirándulás Bledbe és a Vintgar szurdokhoz
 
online foglalás•►
 
Időpont2019. augusztus 3. szombat
Utazás: felső kategóriás autóbusszal
Részvételi díj: 18.990 Ft
A részvételi díj tartalmazza az utazás és idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza a belépők árát és az utasbiztosítást, melynek költsége 1.100 Ft/fő.
Belépők: Az ár tájékoztató jelleggű.
Vár: csoportos (min. 10 fő): 8 Euro/fő
pletna: 12 Euro/fő
templom a szigeten: 6 Euro/fő
Fakultatív program: Vintgar szurdok: kb. 6 Euro/fő
            
Indulás szombat éjjel 2 órakor a székesfehérvári Skála parkolóból. Rövid pihenővel megszakított folyamatos utazást követően érjük el a szlovéniai Bled városát, mely egyike a legszebb szlovéniai üdülőterületeknek. Ellátogatunk a középkori lovagvárba, mely a festőien gyönyörű tó fölé magasodó sziklacsúcson áll. 
 
bled_4_.jpg bled_islet_castle.jpg Bled_Chateau_Lac_01_1.jpg
 
A vár történelme a távoli 1004-es évbe nyúlik vissza, amikor II. Henrik német császár, a bledi vagyont Albuin brixeni püspöknek ajándékozta. Abban az időben csak egy román stílusú torony állt a jelenlegi kastély helyén, melyet falak védtek. Az első vár 1011 körül épült fel, de a brixeni püspökök soha nem éltek benne, ezért nem találunk benne luxus szobákat, mert nagyobb hangsúlyt fektettek a védelmi rendszerre.
 
 Blejski_grad_3.jpg Chateau_R_l_C.jpg Blejski_grad_jezero_1.jpg 
 
Egykori királyok nyaralójaként szolgáló építmény ma múzeumként várja látogatóit. A kápolna mellett elhelyezkedő bemutató helyiségek Bled ősi történelmét és a kastély történelmi fejlődésének egyes szakaszait mutatják be, arra a korra jellegzetes berendezésével. Igaz, ezek a bútorok eredetileg nem a bledi várból származnak, mégis nagyon jelentős illusztrációk a történelmi korszakok életmódjának bemutatására. A múzeum után további időutazáson vehetünk részt bepillantva a várkastély nyomdájába, borospincéjébe, kovácsműhelyébe és gyógynövény galériájába. A Várkápolna későgótikus stílusú, belsejében korabarokk oltárokkal és barokk falképekkel.
 
2310271570_2f80ab186f_o.jpg  pletna.jpg  Lake_Bled_pletna_boats_arriving_island.jpg
 
Ezt követően pletnázával kelünk át a tó kis szigetére, ahol a Nagyboldogasszony Templomot tekintjük meg, melynek jellegzetes látnivalója a kívánságokat teljesítő harangA szigetről gyakran hallani harangzengést, mivel úgy tartják, hogy aki azt megkondítja annak kívánságát a hang továbbítja és teljesül.
 
 
maxresdefault.jpg Bledi_t_____s_a_v__r.jpg Bled.otok_cerkev_rozle_bregar.jpg 
 
 
 
Még több kép Bledről•►
 
4870754719_c8ee8a4e3a_z.jpg  bohinj_meer1.jpg  chiesa_bohinj.jpg 
 
A templom megtekintése után visszahajózunk a városba, majd egy rövid buszozással érünk a Vintgár-szurdokhoz.
Az 1,6km hosszú Vintgár-szurdok a függőleges sziklafalas Hom és Borst közé ékelődik be, a szurdokot a Radovna folyó vízesései, medencéi és zúgói teszik felejthetetlenné. A szurdokon keresztül a folyó felett levő fahidakon át, és a sziklák oldalához rögzített fafolyosókon tanösvény vezet, amely a 13 méter magas Sum-vízeséssel fejeződik be.
 
Indulás haza kb. 18 órakor, várható érkezés Székesfehérvárra éjjel 1 óra körül.
 
Tartson velünk, ismerje meg ezt a gyönyörű kisvárost! 
Várjuk jelentkezését, szívesen állunk rendelkezésére irodáinkban:
 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.
tel.:22/502-717 fax:22/502-716
e-mail:info@atoptravel.hu
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.atoptravel.hu