Advent Bécsben és Badenben, csónakázás a Seegrotte tavasbarlangban

Advent Bécsben és Badenben,
csónakázás Európa egyedülállló tavas barlangjában
 
online foglalás•► 
 
Időpont2018. december 9. vasárnap
Utazásfelső kategóriás autóbusszal
Részvételi díj: 7.490 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza az utazás és idegenvezetés költségét, nem tartalmazza a belépőket és az utasbiztosítást, melynek összege 560 Ft/fő.
Belépő: Az ár tájékoztató jellegű.
Seegrotte tavasbarlang: felnőtt: 11 Euro/fő, csoportos (20 fő felett): 7,50 Euro/fő 
 
Indulás reggel 6.30 órakor Székesfehérvárról a Skála parkolóból, majd rövid pihenő után délelőtt érkezés Alsó-Ausztria déli részén található Hinterbrühlben található Seegrottehoz. A tavasbarlang rangelső turisztikai látványosság. Több, mint 10 millióan keresték fel, csak az elmúlt évben 250 ezer látogató érkezett ide a nagyvilágból. 1912-ben az egykori gipszbányában robbanás történt, mely során 20 millió liter víz zúdult a járatokba és tárnákba. A víz betörése nyomán tó keletkezett, mely ma is Európa legnagyobb földalatti tava.
 
 seegrotte1.jpg  2563172_excursions_from_Vienna_Vienna.jpg  images11.jpg
 
1932-ben bányamúzeumként nyitották meg a nagyközönség számára. A tavat 7 forrás táplálja. A barlang mélyén Szent Borbála állít emléket a halálos balesetet szenvedett bányászok emlékére. A földalatti szint 60 méterrel van a föld alatt, a tó területe 6200 négyzetméter. A barlang állandó hőmérsékletű 9 és 12 fokos járatokkal.
 
1seegrotte.JPG  2392758510095371636xpQltf_fs.jpg  images11.jpg
 
II. világháborúban a Wehrmacht itt gyártotta a Heinkel HE 162 "Salamander" sugárhajtású vadászgépét, melynek egy eredeti modellje ma is megtekinthető. Ebben a barlangban forgatták A három testőr című film csatorna jelenetét, amikor a Vasálarcost szöktették a Bastille alatt.
Miért is válasszuk uticélul?! A sejtelmes földalatti világban megismerkedhetünk a hosszú éveken át itt zajlott munkával, találunk múzeumot, kápolnát, a világ legelső vadászrepülőgépét is itt láthatjuk. A tavon motorcsónak segítségével kalauzolják el az érdeklődőket tekervényes labirintusokon keresztül.
 
Még több kép Seegrotteról•►
 
A napi programunk első részét hátunk mögött hagyva buszra szállunk és utunkat Baden felé vesszük, ahol gyalogos városnézés keretében megtekinjük a város főbb látnivalóit.
 
Baden_Baden_Winter_my_xlarge.jpg resized_650x365_487164.jpg 1540stiftskirche_rathaus_winter_1200.jpg
 
Wienerwald szívében, Bécstől mindössze 26 km-re található Baden. Bécs mellett az operett másik fővárosának számít a méltán híres fürdőváros. Gyógyító vizű forrásokban gazdag, római kori fürdője mellé modern wellness központ is épült. Itt található Közép-Európa legnagyobb kaszinója,replicas relojes mely külsejével és hangulatával a biedermeier Baden meghatározó eleme.
 
 
baden_casino.jpg P1040679.jpg mail.google.com2.jpg 
 
A Biedermeier időszak alatt itt volt a császár nyári rezidenciája, amely sok művészt vonzott a városba, akik sokat segítettek a város kulturális életének  fellendítésében. Minden évben megrendezésre kerül a színpompás Rózsafesztivál. Számtalan múzeum segít felidézni a régi időket. Itt van például a Beethovenhaus, a Baba és Játék Múzeum, Rulett Múzeum vagy a Ferenc József császár nevét viselő kézműves és népművészeti múzeum. A tipikus badeni kávéházak különleges kávékkal és finom süteményekkel kényeztetik vendégeiket.
 
baden3.JPG baden6.JPG P1110223.jpg
      
Miután kigyönyörködtük magunkat e szép városkában, tovább indulunk Ausztria fővárosába, Bécsbe, ahol megtekintjük a belváros főbb látnivalóit, majd szabad program alkalmával elvegyülhetnek a karácsonyi vásár forgatagában.
 
advent_b__cs3.jpg advent_b__cs.jpg becs_az_advent_fenyeiben_0.jpg
       
Aki szereti az adventi pezsgést és színes kavalkádot, az bizton megtalálja a bécsi vásárban
A levegőt átjáró szegfűszeg illata forralt borra csábítja a járókelőket, de természetesen a puncs is az állandó kínálat része éppúgy, mint a sült gesztenye vagy akár a frissen sült kolbász, a wurst.
 
advent_becs.jpg b__cs_advent_4.jpg becsadvent.JPG
 
Visszaindulás a kora esti órákban (kb. 18 órakor), így lehetőség nyílik látni Bécset az esti fényekben is, ami igazán szép zárása a tartalmas kirándulásnak. Várható hazaérkezés Székesfehérvárra 21:30 óra körül. 
 
Tartson velünk e programokkal gazdag napon, várjuk jelentkezését online vagy irodáinkban!
 
Bolla Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.
tel.:22/502-717 fax:22/502-716
e-mail:bolla@bollatravel.hu
www.bollatravel.hu
bollalogo.JPG
Bolla Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.bollatravel.hu