Prága 2 nap

Prágai villámlátogatás
 
online foglalás•►
 
Időpont: 2019. augusztus 31-szeptember 1.   
Utazás: felső kategóriás autóbusszal
Részvételi díj: 31.990 Ft / fő
A részvételi díj tartalmazza az utazást, külvárosi 2/3 csillagos szállodai szállást egy éjre reggelivel, és az idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, melynek összege 1.120 Ft.
Belépő:  Fakultatív
Hradzsin vár: Belépőjegyet a különböző épületek belső részeibe kell venni, ill. az Arany-utcácskába, csak "sétálgatni" a várban ingyenes.

 
1. nap: indulás reggel 6 órakor Székesfehérvár Skála parkolóból. A folyamatos utazást rövid technikai szünetekkel megszakítva érkezünk Brnoba, ahol rövid városnézésre megáll csoportunk. Utunk a gótikus és reneszánsz jegyeket viselő belvárosba vezet, jelenleg sétáló utca, megannyi üzlettel, szállodával, hangulatos étteremmel, sörözővel, borozóval. Az Óvárosháza épülete ma múzeumként funkcionál, tornyának reneszánsz szobraihoz legenda fűződik.  A polgármester nem fizette ki a szobrászt korrekten, így az egyik oszlopot ferdére fargta, emlékeztetve az utókort a vezetők elferdült jellemére.
 
brno.JPG Brno_and_Petrov_Castle_big.jpg Brno___1.jpg B3.jpg
 
Brno-ban tett kellemes sétánk után buszra szállunk és folytatjuk utunkat Prágába. 
A délutáni órákat már a vásorban sétálgatva töltjük, majd fakultatív vacsorázási lehetőséget biztosítunk. Késő este elfoglaljuk szállásunkat.
 
 praha.jpg 800px_Karl__v_most.jpg 1.jpg 
 
2. nap: a délelőtt folyamán helyi idegenvezető kíséretében tovább ismerkedünk a várossal, majd a csoport számára szabadiőt biztosítunk.
A hangulatos, Prága egyik fő látványosságának számító, 516 méter hosszú, és 10 méter széles Károly-hídon grafikusokkal, utcazenészekkel, mutatványosokkal, és fiatalokkal találkozhatunk. A 16 pillérrel rendelkező híd helyén korábban egy fahíd állt. 1357 óta ez Prága első állandó hídja. A híd két végén egy-egy torony áll: a 15. századi Mala Strana, és a 14. századi óvárosi hídtorony, mindkettő kilátóként is működik. 
 
praga1.jpg ovarosi_hidtorony.jpg karoly_hid.jpg Praha_Karlov_Most_005.jpg Foter_kettornyu_small.jpg
 
A prágai vár (Hradzsin) Európa legnagyobb várkomplexumának számít, és a Guiness-rekordok könyve szerint maga a vár, 570 méteres hosszával, és 130 méteres szélességével a világ legnagyobb ősi vára. A régi időkben innen kormányozták az országot a cseh királyok, ma pedig itt van a cseh köztársasági elnök irodája. Számos háború, tűzvész, felújítás, és különböző történelmi korok eredményeképp igen változatos palotákat, erődítmények, és templomok jöttek itt létre. Csodás kilátása miatt is igen népszerű. A fantasztikus, varázslatos hangulatú prágai várnegyed kötelező nevezetességnek számít mindenkinek, aki Prágában jár. 
 
hrad03.jpg Tdm_Praga2_cz_2.jpg var_2.jpg

Prága legrégebbi, már a 12. század óta létező terén (Óvárosi tér) akár valamelyik hangulatos étterem kinti asztalánál ülve csodálhatjuk a kulisszákat, a csodás, ősi épületeket, templomokat, és a sürgés-forgást - zenészeket, mutatványosokat. A prágaiak egyik népszerű találkozóhelye, ezen felül ünnepek, karácsonyi, és húsvéti vásárok, tüntetések színhelye. Világversenyek idején a csehek nagy kivetítőkön innen nézik remek jégkorong-, és focicsapataikat.

ovaros_ter_praga.jpg ovarosi_ter.jpg Telc_4.jpg 02karolyhid07.jpg

A tér egyik legérdekesebb része az óvárosi városháza mellett lévő csillagászati óra, a világ legrégebbi, még ma is működő csillagászati órája, melyen a Nap és a Hold állása, és a jelenlegi csillagjegy látszik. Az óra legrégebbi része 1410-ből származik. Minden egész órában mozgó figurákat és apostolokat lehet megcsodálni. Mindig nagy tömeg verődik össze ehhez, ezért érdemes már 10-15 perccel egész előtt a csillagászati óra elé állni a legjobb látványhoz. 
 
praga2.jpg 2011_20_37q2.jpg prague2.jpg prague4.jpg
 
A tartalmas napok után a délutáni órákban (kb. 14:00 órakor) magunk mögött hagyva Prágát, haza felé vesszük utunkat és a késő esti órákban érkezünk meg Székesfehérvárra.
 
Várjuk érdeklődését, jelentkezését!
 
 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.
tel.:22/502-717 fax:22/502-716
e-mail:info@atoptravel.hu
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.atoptravel.hu