Advent Bécsben és a Hofburgban

Advent Bécsben és látogatás Hofburgba
 
online foglalás•►
 
Időpont: 2017. december 17. vasárnap
Utazás: felsőkategóriás autóbusszal
Részvételi díj: 6.990 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza az utazás és az idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza az utasbiztosítást, melynek összege 660 Ft/fő.
Belépő
Hofburg: 14 Euro/fő
 
Indulás reggel 7 órakor a www.omegacopy.com székesfehérvári Skála parkolóból, majd utazásunkat rövid technikai szünettel megszakítva érkezünk Bécsbe, ahol látogatást teszünk a Hofburgba. A Hofburg eredetileg egy középkori vár volt, de erre ma már csak a várkápolna emlékeztet. Ahogy nőtt a Habsburgok hatalma és ezzel együtt a birodalom nagysága, úgy épült ki ez a pompás rezidencia. Napjainkban itt található az ország miniszterelnökének hivatala, egy jelentős kongresszusi központ, a Wiener Sängerknaben fellépőhelye, a Spanyol Lovasiskola lipicai lovai, valamint több szabadon látogatható gyűjtemény és nevezetesség: a Sisi Múzeum, az Ezüstkamra és a Császári lakosztályok, melynek megtekintésére lehetősége lesz a csoportnak is.
 
T_Route_14228_128405677050330000.jpg hof.jpg The_Hofburg_Imperial_Palace_Beautiful_architecture_3051.jpg Wien_Hofburg_Neue_Burg_Heldenplatz.jpg
 
A Sisi Múzeumban Erzsébet személyes tárgyai, leghíresebb portréi láthatók. Eredeti környezetében, autentikusan mutatja be a császárné életét. A kiállítás középpontjában Erzsébet magánélete, az udvari ceremóniák elleni lázadása, a szépségkultuszba, soványságmániába, sportteljesítmények hajszolásába, valamint a szerelmi költészetbe való menekvése.
 
halotti_hinto.jpg sisi.gif  sissi_muzeum_2.jpg caption.jpg e9awl2.jpg
 
A császári lakosztályokat, a császári stáb hivatalnokainak szobáit, a nagy fogadótermet és a konferencia termet is meg lehet tekinteni, ahol a miniszter- és koronatanács ülésezett. Látható Ferenc József dolgozószobája, felesége lakó és hálószobája, számos szalon és egy korabeli fürdőszoba. Az ezüst és porcelángyűjtemény megtekintésével bepillanthatunk a császári élet étkezési szokásaiba, s a Hofburg kávézóban kulináris kényeztetésben lehet részünk. A múltbéli utazást követően az adventi vásárok forgatagába vegyülünk el, s látogatjuk végig a szabadidő keretében.
 
kal__cs.jpg 001415470_christkindmarkt.jpg.jpg_orig.jpg 2121087658_a5b74c356e.jpg advent2095_0.jpg

Aki szereti az adventi pezsgést és színes kavalkádot, azt bizton megtalálja a bécsi programban. A levegőt átjáró vanlia, szegfűszeg illata forralt borra csábítja a járókelőket, de természetesen a puncs is az állandó kínálat része éppúgy, mint a sült gesztenye vagy akár a frissen sült kolbász, a wurst! 
 
Érezzék jól magukat az adventi fények csillogásában, bátran engedjenek a szegfűszeg illatú forralt bor és puncs csábításának!
Visszaindulás a kora esti órákban (kb. 18 óra), várható érkezés Székesfehérvárra 21:30 óra körül.
 
Várjuk jelentkezését, szívesen állunk rendelkezésére!
 
Bolla Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár Rákóczi u.2.
tel.:22/502-717 fax:22/502-716
e-mail:bolla@bollatravel.hu
www.bollatravel.hu
bollalogo.JPG
Bolla Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.bollatravel.hu