Utazás kereső-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
Növekvő


Meteorológia

Árfolyamok


Pozsony és a Schloss Hof-i kastély   Oldal nyomtatása
content_top
 
POZSONY ÉS A SCHLOSS HOF-I KASTÉLY
 
 
Időpont: 2020. augusztus 22. szombat
Utazás: felső kategóriás autóbusszal
Részvételi díj: 8.990 Ft
Az részvételi díj tartalmazza az utazást és az idegenvezetést, de nem tartalmazza az utasbiztosítást, melynek összege 570 Ft/fő. 
Belépő Schloss Hofba tájékoztató jeleggel: felnőtt: 18 Euro/fő
 
Indulás reggel 7 órakor a székesfehérvári Skála parkolóból. A folyamatos utazást rövid pihenőkkel szakítjuk meg, majd a kora délelőtti órákban érkezünk meg Savoyai Jenő egykori kedvenc vadászkastélyához a Schloss Hofba.
 
1157801027_12.jpg Schloss_Hof6.jpg kraeutergarten.jpg  02_schloss_luft_3t.jpg
 
Alsó-Ausztria keleti részén több mint 50 hektáron helyezkedik el a Hofi kastély. A főúri lakóépületből, a művészien kialakított teraszos kertből és az idilli majorságból álló pazar épületegyüttest 1720-as években Savoyai Jenő herceg vidéki és vadászszékhelyként létesítette.
 
Prinz-Eugen-von-Savoyen1_1.jpg  schloss_hof_seitlich.jpg  P23230848_mariaV.jpg
 
A kastély páratlan szépsége Mária Terézia figyelmét sem kerülte el. A herceg örököseitől 1755-ben meg is vette a birtokot. Az udvartartás elhelyezésének gondja miatt még egy emeletet építtetett a kastélyra, s lényegében ekkor alakult ki a kastély mai arca. 
 
 084_Schloss_Hof_0341.jpg  image_Startbild.jpg  10_ehrenhof.jpg
 
A Habsburg császárok és főhercegek nemzedéke alig mutatott érdeklődést a létesítmény iránt. Ferenc József a berendezési tárgyakkal, műtárgyakkal kétszáz kocsit megtöltetve a császári bútorok bécsi raktárába vitette a kastély teljes berendezését. A helyből katonai kiképzés létesítménye lett. Az érdektelenség, a nem rendeltetésszerű használat és a két világháború okozta sebek a kastély teljes hanyatlásához vezettek, amelyből napjainkban már semmi nem érzékelhető. 
 
SuperStock_1848-240162_1.jpg Schl_Hof_Festsaal.jpg 14015573.jpg
 
Ausztria legnagyobb vidéki kastélya visszakapta régi fényét. A fejedelmi barokk életmód korhű színhelyeként immár minden időutazó előtt nyitva áll, aki Jenő herceg és Mária Terézia császárné világát élményekben gazdagon, nem muzeális légkörben és lebilincselő sokszínűségében akarja felfedezni.
 
49_Niederw_Festsaal.jpg 14_salater.jpg Schl_Hof_Festsaal.jpg 20_MT_SZ.jpg
 
Minden bútor és minden kép pontosan azon a helyen található, ahol Jenő herceg és Mária Terézia császárné idején egykor voltak. A Hofi kastély rendkívüli pompája nem kis mértékben a March felé hét enyhe lejtésű teraszon elterülő, lenyűgözően tágas kertnek köszönhető. Történelmi tervek, régi festmények és szakavatott tájrégészek munkái alapján sikerült helyreállítani az idő során fokozatosan eltűnt ragyogást.
 
brodbeet.jpg  Tor_Schmuck.jpg 10_krupitzplan.jpg
 
Az örökzöldek, színes kavics és az elegáns virágágyások kombinációjával kialakított ismét eredeti színpompájában és gazdag formavilágában tündököl. Az impozáns kutak és a fenséges szobrok újból egykori barokk pompájukban ragyognak.
A sövények, kis fák, zegzugos kis mélyedéseket és sétalugasokat rejtenek. Európában csak kevés barokk kert pompája fogható a Hof kastély hét teraszon elhelyezkedő kertjéhez. A hetedik teraszon található kútegyüttes és lépcsős vízesés éppúgy mutatja egykori pompáját, mint a  kastély művészi kialakítású kovácsoltvas kapui.
 
aaa.jpg 25_Broderie.jpg 14015558.jpg
 
A kastély melléképületei a vidéki élet idilljét mutatják. Gazdasági épületei, legelői , istállói, mezőgazdaságilag hasznosított területei mérete és komplex jellegét tekintve Európa legnagyobb barokk létesítményei közé tartozott. A birtok gazdag növényvilágához több mint kétszáz érdekes és szeretetreméltó állat lakik itt. Őshonos állatállománya mellett más földrészről származó példányok is megtalálhatók a majorságban.
 
220px_Schlosshof_Tierpark.JPG 14015589.jpg Pfau_Schmuck.jpg
 
A délutáni órákat már Pozsonyban, a szlovák fővárosban fogjuk tölteni, ahol 300 éven keresztül koronázták a királyokat. A program keretében a vár udvarát és a várteraszról elénk táruló panorámát tekintjük meg.
 
P1040595.jpg P1040622.jpg P1040605.jpg P1040613.jpg  
 
Ezt követően egy belvárosi séta keretében megismerkedhetünk a főbb nevezetességekkel: Szt. Márton Székesegyházzal, az Eszterházy és Endrődi palotával, a Szt. Mihály kapuval, a régi városházával, annak zenélő tornyával és a kedves kis szobrocskákkal, melyek vidám hangulatot kölcsőnöznek a városnak.  
A városnézést követően szabad program keretében mindenki tovább ismerkedhet a várossal, majd a kora esti órákban (kb. 18 órakor) haza indulunk. Várható érkezés Székesfehérvárra 21 óra körül.


Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.
tel.:22/502-717 fax:22/502-716
e-mail:info@atoptravel.hu
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.atoptravel.hu
   

giuseppe zanotti outlet

 
content_bottom

bottom_right
INweb Informatika