Utazás kereső



-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
Növekvő



Eisenstadt kastélya és Fraknó vára    Utazás nyomtatása
content_top
AZ ESZTERHÁZYAK NYOMÁBAN II.
Eisenstadt kastélya és Fraknó vára
 
 
Időpont: 2020. szeptember 19.  szombat
Utazás: felső kategóriás autóbusszal
Részvételi díj: 8.990 Ft
A részvételi díj tartalmazza az utazás és az idegenvezetés költségét, nem tartalmazza a belépők árát és az utasbiztosítást, melynek összege 570 Ft.
 
Belépők: Az árak tájékoztató jellegűek.
Eisenstadt kastély: felnőtt: 10 Euro
Fraknó vára:  felnőtt: 10 Euro
Haydn-ház: 5 Euro
Hegyi templom: 5 Euro
 
Indulás reggel 06:00-kor Skála parkolóból, majd folyamatos utazás és rövid pihenő után érkezés Burgenland tartomány székhelyére az egykori Kismartonba. Városnézés keretében fakultatív látogatás az Esterházy-kastélyba, a Haydn-házba és a Hegyi templomba. Az Esterházy-kastély a térség főbb jelképe és egyik legfontosabb kulturális emléke.
 
kismarton.jpg  eszterh__zy.jpg  tn400x_tn4__x_SchlossEsterhazy.jpg
 
Az Esterházy-család Európa egyik legbefolyásosabb nemesi dinasztiája volt, mely évszázadokon keresztül nagy hatást gyakorolt az európai történelem alakulására. Több, mint 300 évig a hercegi család fő lakhelye volt a burgenlandi kultúrális műemlék. A kastély termei életre keltik a hercegi múltat és az Esterházyak életét.
haydn_lakoh__z.jpg eisenstadt2.jpg joseph_haydn_eisenstadt.jpg haydn20haus20innen_gr.jpg
 
A kiváló zeneszerző Haydn neve elvélaszthatatlan a várostól és az Esterházy családtól. Haydn 1761 után csaknem 40 évig állt a család szolgálatában zenekari vezetőként. Ma többet között a Hegyi templomban és a Haydn házban találkozhatunk a zeneszerző emlékével.
 
Eisenstadt_Orangerie.JPG 200px_Eisenstadt_Leopoldinentempel.jpg gloriettesenstdt.JPG
 
További látványosságnak számít a Kálváriahegy, a Szent Márton-dóm, melynek eredete a XIII. sz-ig nyúlik vissza, a Gloriette valamint a Kastélypark - egykori barokk kert, melyet az 1880-as években angol kertté alakítottak át. 
 
Eisenstadt_Panorama.jpg
 
A nagyrészt műemlékvédelem alatt álló óváros, a sétálóutca, az üzletek, kávéházak és éttermek élményekbengazdag időtöltésre csábítanak.
 
eisens.jpg eisenstadt6_398053g.jpg eisenstdt.JPG
 
 
 
Kismartoni kirándulásunkat követően Fraknó vára felé vesszük utunkat. A célpont messziről észrevehető, a domb tetején őrzi a vidék békéjét.
 
Frakno001.JPG frakno_vara_430x286.jpg 
 
Manapság ezt már nem fenyegeti semmi, de a XIII. sz-tól komoly védelmi szerepe volt határvárként. Ez az egyetlen vár a környéken, amelyet a törökellenes háborúk alatt soha nem foglaltak el. A vár 1626 óra az Esterházy család tulajdonában van. Az Esterházy hercegek ékszereinek és értékes tárgyainak biztonságos trezorja lett. Az évszázadok alatt felhalmozott kincsek napjainkban is megtekinthetők itt.  
 
26969.jpg   forchtenstein_schlosskammer__Esterh__zy_Privatstiftung__v.jpg   frakno_schatzkammer_klein.jpg
 
Nem utolsó sorban ezért olyan izgalmas a kirándulás ebbe a barokk városba ( Goethe szavaival élve tündérvilágba), ahol az ősgaléria állandó kiállításon mutatja be az ötvösmunkákat, elefántcsontból faragott tárgyakat, textíliákat és értékes fegyvereket, s a termet díszítő festményeket.
 
DSC00974.JPG  images.jpg  20080418frakno6.jpg
 

Fraknó e vár gazdag műkincsgyűjteményén túl érdemes látni a környező táj szépsége miatt, amit csak fokoz a vár panorámája.A látnivalókban bővelkedő utunk a késő délutáni órákban ér véget, s érkezés haza a késő esti órákban van.
 
 
 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.  
tel.:22/502-717 fax:22/502-716 
e-mail:info@atoptravel.hu 
www.kulfoldinyaralasok.hu
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.  
 tel/fax: 22/329-449  
e-mail: rhea@bollatravel.hu 
www.atoptravel.hu
 
ONLINE Foglalás
(még 38 szabad hely)
content_bottom

bottom_right
INweb Informatika